flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Міросєді А.І. взяв участь у тренінгу "Розгляд справ про адміністративні та кримінальні правопорушення у сфері фінансування політичних партій та виборчих кампаній".

19 лютого 2024, 13:53

9 лютого 2024 року Національна школа суддів України спільно та за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії провели тренінг для суддів “Розгляд справ про адміністративні та кримінальні правопорушення у сфері фінансування політичних партій та виборчих кампаній”.

Навчання відкрили заступник директора IFES Роман Любченко та заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) НШСУ Тамара Закревська, які ознайомили учасників з форматом проведення тренінгу та представили фахову команду викладачів.

Викладачами тренінгу були – Олена Федорова, суддя Фрунзенського районного суду міста Харкова, Олена Цимбалістенко, суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, Онуфрій Колотило, суддя Чернівецького апеляційного суду у відставці, та Тетяна Штих, суддя Дзержинського районного суду міста Харкова.

Під час тренінгу були висвітлені та обговорені наступні актуальні теми:

– Порушення порядку фінансування партій та виборчих кампаній: загальна характеристика правопорушень та новели правового регулювання;

– Порушення порядку звітування політичними партіями, місцевими організаціями партій, кандидатами;

– Проблеми кваліфікації та розгляду справ про адміністративні та кримінальні правопорушення у сфері фінансування політичних партій та виборчих кампаній;

– Проблеми кваліфікації та розгляду справ щодо поточного звітування політичними партіями та під час виборчих кампаній.

У заключній частині тренінгу учасники виконали практичні завдання та обговорили представлений матеріал, а викладачі підвели підсумки та надали фінальну оцінку проведеного навчання.

За результатами пройденого тренінгу всі судді отримали відповідні Сертифікати.